
Zdalo sa, že reštaurácie budú rozvozu jedla dlho vzdorovať a tento segment podnikania nechajú na fast foody a podobné prevádzky.
Ale pandémia korony priniesla obmedzenie pohybu ľudí a naraz aj starosvetské kvalitné reštaurácie doručujú jedlo svojim zákazníkom. Ľudia totiž nevydržia na ázijských rezancoch a pizzi večne. Zdá sa, že návšteva podniku môže byť časovo aj finančne náročnejšia ako dobre zorganizovaná donáška jedla.
A tak tu máme fenomén rozvozu – darí sa mu v každom väčšom slovenskom meste, no v Bratislave je to vyslovene široká ponuka bez kompromisov. Tu je naších deväť dôvodov, prečo je fajn ostať doma a nechať si priniesť obed (či iného jedlo dňa) kuriérom.
- Ušetríte si cestu. Žiadne dobrodružstvo upchatými uličkami, dopravné zápchy počas špičky, zháňanie parkovacieho miesta a platenie poplatkov. Benzín a nervy páli ten, ktorý vám donášku vybavuje.
- Žiadne rady alebo obsadené miesta. Počas obeda to môže byť napríklad v nákupných centrách dosť drsné – rady sú dlhé, všade hlava na hlave. Vychytené a dobré reštaurácie nemusia mať v určité hodiny voľno. Nemusíte volať a pýtať si rezervácie – radšej si zavolajte a vybavte rovno objednávku.
- Počasie. Samozrejme, keď je nejaké dopustenie (dážď, sneh, alebo proste nepríjemné sychravé počasie), tak sa vám nikam nechce ísť… maximálne tak po prah svojho bytu alebo domu.
- Žiadne príprava. Ak vás obťažuje, že do reštaurácie sa musíte pekne obliecť, spôsobne sa tváriť a správne používať vidličku – poslíčkovi určite nebude prekážať, ak objednávku prevezmete v teplákoch a jedlo zjete jedným univerzálnym nástrojom na pohovke.
- Výber. Ako sme už načali, donáškových služieb je veľa – niektoré majú ozaj široké ponuky. Iné majú akcie a dobré denné menu Bratislava. Prebehnete ich veľmi rýchlo na smartfóne. Nájdete to, čo chcete vy, nie to, čo vám pripravuje kuchár na tom či onom mieste.
- Domáce prostredie. Pre tých, čo sa necítia vždy dobre medzi cudzími ľudmi, v hlučnej prevádzke, jednoducho každý papučový typ, znie rozvoz jedla Bratislava ako niečo, čo bolo vymyslené pre nich. A naozaj aj bolo.
- Práca. Ak nemáte čas si odskočiť, robíte niečo dôležité a chcete si k tomu niečo zahryznúť, nuž, nikto sa s vami nebude hádať, že to nie je úplne najzdravšie, alebo že máte právo na poriadne dlhú taliansku obedovú prestávku. Workholici sú stabilní zákazníci Take away štýlu stravovania.
- Cena. Jasné, donáška má poplatok – často závisí najmä od vzdialenosti. Ale prevádzka zase šetrí na „kamenných nákladoch“. Kalkulácia celého jedla aj s dopravou môže byť veľmi prospešná pre diaľkového stravníka.
- Bez stresu. Doma je pokoj. Ak jete, tam kde to poznáte, ste oveľa kludnejší ako na cudzom mieste – a nikde inde nepotrebujete pokoj tak ako pri dobrom jedle.