9 dôvodov prečo je donáška jedla lepšia ako návšteva reštaurácie

Donáška jedla

Zdalo sa, že reštaurácie budú rozvozu jedla dlho vzdorovať a tento segment podnikania nechajú na fast foody a podobné prevádzky.

Ale pandémia korony priniesla obmedzenie pohybu ľudí a naraz aj starosvetské kvalitné reštaurácie doručujú jedlo svojim zákazníkom. Ľudia totiž nevydržia na ázijských rezancoch a pizzi večne. Zdá sa, že návšteva podniku môže byť časovo aj finančne náročnejšia ako dobre zorganizovaná donáška jedla.

A tak tu máme fenomén rozvozu – darí sa mu v každom väčšom slovenskom meste, no v Bratislave je to vyslovene široká ponuka bez kompromisov. Tu je naších deväť dôvodov, prečo je fajn ostať doma a nechať si priniesť obed (či iného jedlo dňa) kuriérom.

  1. Ušetríte si cestu. Žiadne dobrodružstvo upchatými uličkami, dopravné zápchy počas špičky, zháňanie parkovacieho miesta a platenie poplatkov. Benzín a nervy páli ten, ktorý vám donášku vybavuje.
  2. Žiadne rady alebo obsadené miesta. Počas obeda to môže byť napríklad v nákupných centrách dosť drsné – rady sú dlhé, všade hlava na hlave. Vychytené a dobré reštaurácie nemusia mať v určité hodiny voľno. Nemusíte volať a pýtať si rezervácie – radšej si zavolajte a vybavte rovno objednávku.
  3. Počasie. Samozrejme, keď je nejaké dopustenie (dážď, sneh, alebo proste nepríjemné sychravé počasie), tak sa vám nikam nechce ísť… maximálne tak po prah svojho bytu alebo domu.
  4. Žiadne príprava. Ak vás obťažuje, že do reštaurácie sa musíte pekne obliecť, spôsobne sa tváriť a správne používať vidličku – poslíčkovi určite nebude prekážať, ak objednávku prevezmete v teplákoch a jedlo zjete jedným univerzálnym nástrojom na pohovke.
  5. Výber. Ako sme už načali, donáškových služieb je veľa – niektoré majú ozaj široké ponuky. Iné majú akcie a dobré denné menu Bratislava. Prebehnete ich veľmi rýchlo na smartfóne. Nájdete to, čo chcete vy, nie to, čo vám pripravuje kuchár na tom či onom mieste.
  6. Domáce prostredie. Pre tých, čo sa necítia vždy dobre medzi cudzími ľudmi, v hlučnej prevádzke, jednoducho každý papučový typ, znie rozvoz jedla Bratislava ako niečo, čo bolo vymyslené pre nich. A naozaj aj bolo.
  7. Práca. Ak nemáte čas si odskočiť, robíte niečo dôležité a chcete si k tomu niečo zahryznúť, nuž, nikto sa s vami nebude hádať, že to nie je úplne najzdravšie, alebo že máte právo na poriadne dlhú taliansku obedovú prestávku. Workholici sú stabilní zákazníci Take away štýlu stravovania.
  8. Cena. Jasné, donáška má poplatok – často závisí najmä od vzdialenosti. Ale prevádzka zase šetrí na „kamenných nákladoch“. Kalkulácia celého jedla aj s dopravou môže byť veľmi prospešná pre diaľkového stravníka.
  9. Bez stresu. Doma je pokoj. Ak jete, tam kde to poznáte, ste oveľa kludnejší ako na cudzom mieste – a nikde inde nepotrebujete pokoj tak ako pri dobrom jedle.